
GLIFOSATO belar pozoina eta laborantxa
GLIFOSATO belar pozoina eta laborantxa
Irakurri gehiagoGLIFOSATO belar pozoina eta laborantxa
Irakurri gehiagoDenboran, Santa Katalinaz landatzen ziren arbol ondo eta landare ezberdinak.Gabriel Durruty-k dio beharrezkoa dela haurreri berriz erakustea landarearen garrantzia. Beraz, oparitako eskaini landare bat haurrari eta haren esku utzi artatzeko ardura.
Irakurri gehiagoGabriel Durruty-k Portugaleko gaztainaren berri emaiten dauku. Ipar euskal herriko euritearen erdia da Portugalen eta lan gehiago ibiltzen dute gaztain ondoen zaintzen, lurra kixkatuz euria hobeki sartzeko. Gaztain ekoizpenaren parterik haundiena Frantziarat saltzen dute.
Irakurri gehiagoKalakan: Fruitu guziak jinarazten ahal direa Euskal herrian?
Irakurri gehiagoAurten fruituen uzta ona izan da. Fruitu arbolak mozterakoan kasu egin behar da. Aholkuak Gabriel Durrutyrekilan.
Irakurri gehiago“Orain untsa bizi giren lekuetan ezin bizia jinen da; bakotxak badugu zer egin lurraren beroketaren kontra joateko”. Kalakan, Gabriel Durrutyrekin.
Irakurri gehiagoHormak batzuk iziarazi baldin baditu sasoin hastapenean. Aroak, lurrak sekulan baino fruitu gehiagoren uzta ekarri du. Mahatsa bada, gaztainak hor dira, onddoak! Ez da pleinitzekorik.
Irakurri gehiagoGerezia fruitu delikatua da. Zendako Itsasu aldean gereziak badira eta ez hainbeste beste lekutan? Gutxixka badirela aditzen da, fruitu hunen geroa zoin da? Mintzatu gira Gabriel Durrutyrekin.
Irakurri gehiagoGeroz eta jende gehiago heldu da hemengo paisaietaz gozatzerat natura errespetatu gabe. Jarrera batzuk kalapita batzuen iturri izan dira azken aldi horietan.
Irakurri gehiago